´Elke uitvaart is maatwerk, standaard zit niet in mijn woordkeuze!´

Het eerste contact tussen jou en mij vind ik erg belangrijk. Je krijgt ook altijd mij persoonlijk aan de lijn. Het zorgt voor een sfeer van vertrouwen, dat is nodig om alle wensen met betrekking tot de uitvaart goed tot hun recht te laten komen. Immers, samen met jou organiseer ik de uitvaart!

Vanaf het moment dat een geliefd iemand is overleden moet je, ondanks alle emoties, praktische zaken gaan regelen. Maar dat hoeft echt niet allemaal binnen een paar uur. Ik vind het belangrijk dat je eerst even de tijd neemt om enigszins te verwerken wat er is gebeurd. Je verdriet kan ik met geen mogelijkheid wegnemen, maar wel kan ik je met groot inlevend vermogen terzijde staan. Bij mij is veel mogelijk, ik ken geen vaste aanpak of vaste uitvaart. Ik luister, verwoord, bied aan en denk mee. Bij mij is niets ´gek´. De uitvaart is naar mijn mening een afsluiting van het leven dat iemand geleefd heeft, daarom staan jouw keuzes altijd bij mij centraal. Ook al weet je dat je leven eindig is, dan nog is het een opgave om over je eigen afscheid te praten. Liever houd je gesprekken over het leven en over de toekomst. Maar na het accepteren van je eindigheid ga ik graag met je in gesprek. Want door je wensen te delen kun je zelf vorm geven aan je uitvaart. 

Stap voor stap begeleiding van de uitvaart

Na het overlijden wordt altijd eerst de huisarts gewaarschuwd. Als je kiest voor Maurice Uitvaart & Nazorg mag je mij meteen daarna bellen. Ik ben dag en nacht bereikbaar:

06 - 41 72 15 19

Als er een uitvaartverzekering is, bel ik, indien gewenst, de verzekeraar. Ook als je niet verzekerd bent kun je bij mij terecht. 
In de dagen die volgen neem ik de tijd om samen met jullie de uitvaart vorm te geven. Het is niet ongewoon dat je mij in die dagen iedere dag gaat zien. 

Eerste contact
Bij het eerste telefonische contact bespreek ik de wensen rondom de laatste verzorging en de opbaring. Aansluitend spreken we een tijdstip af voor een eerste gesprek. 

Eerste afspraak
Tijdens het eerste gesprek richt ik me op jullie wensen rondom de uitvaart en bespreken we alle mogelijkheden en varianten. 

Vervolgafspraken
In de dagen die volgen gaan we de zaken verder uitwerken. 

Voorregeling
Voor je gevoel sta je nog middenin het leven. Liever zou je er nog langer van genieten, maar inmiddels weet je dat het eindig is. Ondanks dat het afscheid veel te vroeg komt denk je er toch over na. Niet eens voor jezelf, maar voor de geliefden die je achterlaat. 

Over je eigen afscheid praten is een hele opgave. Liever houd je gesprekken over je leven en je toekomst. Maar na de uiteindelijke acceptatie van je eindigheid wil je toch je wensen delen, ook al is het moeilijk. Maar door er zelf vorm aan te geven houd je ook zelf de regie. 

Vrijheid om een eerbetoon aan jouw leven te geven. Bedenk dat er heel veel mogelijk is. Eigenlijk heb je alle vrijheid om een eerbetoon aan het leven, aan jouw leven, te geven. Op een plek waar jij graag komt bijvoorbeeld, in een sfeer die iedereen aanspreekt, met een afscheidsplechtigiheid die speciaal voor en door jou ontworpen is. Volledig instijl en precies zoals jij het wilt. Wellicht draag je zelf bij aan de afscheidsplechtigheid door een brief te schrijven of door middel van een (video)boodschap. 
Graag schuif ik bij jou en je dierbaren aan om samen met jou of jullie het afscheid vorm te geven en bespreekbaar te maken. 

Waar help ik zoal mee?

- de laatste verzorging van de overledene, samen met de familie en met mijn zorgteam 
- de opbaring thuis of ergens anders
- thanatopraxie (lichte balseming), indien gewenst
- de kist, opbaarplank, rieten mand of wade
- de rouwkaart en eventueel de advertentie
- het vervoer op de dag van het afscheid
- de invulling van de afscheidsbijeenkomst 
- de locatie 
- de begrafenis of de crematie
- de muziek 
- bloemen
- afscheidsfotografie en/of afscheidsvideo
- afhandelen van verzekeringen, in overleg
- nazorg, indien gewenst