Het eerste contact

Na het overlijden wordt altijd eerst de huisarts gewaarschuwd. Als u kiest voor Maurice Uitvaart & Nazorg mag u mij meteen daarna bellen op telefoonnummer 06-41 72 15 19. Ik ben dag en nacht bereikbaar op dit nummer.

Het eerste contact tussen u en mij vind ik erg belangrijk. U krijgt ook altijd mij persoonlijk aan de lijn. Het zorgt voor een sfeer van vertrouwen, dat is nodig om alle wensen met betrekking tot de uitvaart goed tot hun recht te laten komen. Immers, samen met u organiseer ik de uitvaart!
We maken tijdens dit telefoongesprek ook meteen een afspraak om de praktische zaken door te spreken.

 

Afspraken

De eerste afspraak vindt plaats op een voor u praktische locatie. De arts heeft dan al een overlijdensverklaring afgegeven. Het is handig als alle nabestaanden bij het gesprek aanwezig zijn en het legitimatiebewijs, trouwboekje (indien van toepassing) en polissen van een uitvaart- of overlijdensrisicoverzekering klaar liggen. Tijdens dit gesprek richt ik me op jullie wensen rondom de uitvaart en bespreken we alle mogelijkheden en varianten. In de dagen die volgen gaan we de zaken verder uitwerken.

 

Nazorg

Ongeveer twee weken na de uitvaart neem ik met u contact op om een afspraak te maken voor een afrondend gesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere de volgende punten met u besproken:

  • Hoe gaat het met u?
  • Hoe kijkt u terug op de uitvaart?
  • Ervaart u voldoende steun uit uw omgeving?
  • Kan ik u ergens mee helpen?

Als u gespecialiseerde hulp nodig heeft, bijvoorbeeld bij financiële zaken of voor rouwverwerking, dan kan ik u doorverwijzen naar diverse instanties.

 

Voorregeling

Als u zelf al weet dat het einde gaat komen dan is het mogelijk om voorafgaand aan het overlijden met mij de wensen ten aanzien van de uitvaart te bespreken. Omdat u er specifieke ideeën over heeft, of omdat u uw nabestaanden werk uit handen wilt nemen.
Het is een hele opgave om over uw eigen afscheid te praten. Liever voert u gesprekken over het leven en over de toekomst. Maar als u er klaar voor bent dan ga ik graag met u in gesprek. Want door uw wensen te delen kunt u zelf vorm geven aan uw uitvaart en houdt u zelf de regie.

U heeft de vrijheid om een eerbetoon aan uw leven te geven. Bedenk dat er heel veel mogelijk is. Op een plek waar u graag komt bijvoorbeeld, in een sfeer die iedereen aanspreekt, met een afscheidsplechtigheid die speciaal voor en door u ontworpen is. Volledig in stijl en precies zoals u het wilt. Wellicht draagt u zelf bij aan de afscheidsplechtigheid door een brief te schrijven of door middel van een (video)boodschap.
Graag schuif ik bij u en uw dierbaren aan om samen met u of met jullie het afscheid vorm te geven en bespreekbaar te maken.